• Zuiver (grenen) hout
  • Oerhollands vakwerk
  • Meer dan 150 jaar ervaring

Houtkwaliteit

ZTYL STAAT VOOR HOOGWAARDIGE HOUTPRODUCTEN

Daarom is het FSC gecertificeerde zuivere grenen hout dat wordt gebruikt voor ons vaste assortiment van hoge kwaliteit en gevingerlast gelamineerd.

fingerjointed-timber-2

Vingerlassen

DE VOORDELEN

Vingerlassen is een technische methode waarbij verschillende delen hout aan elkaar verbonden worden tot langere balken. Het hout wordt in verticale richting, in de lengte middels een vingerlas samengevoegd.


Deze methode zorgt ervoor dat er zeer stevige, lange balken ontstaan in elke gewenste lengte. De lijsten die wij uit deze balken maken zijn 4.80m1 lang en worden hierdoor stabieler en bovendien vrij van noesten. Niet onbelangrijk is dat gevingerlast hout 100% toepasbaar is, waardoor er nauwelijks restafval ontstaat.

laminated-beams

Lamineren

DE VOORDELEN

Lamineren van hout is een techniek waarbij meerdere lamellen (de horizontale stukjes van hout) op elkaar worden verlijmd. Het ‘’werken’’ van het hout, wat hout van nature doet, wordt hierdoor tegengegaan.


De lijsten die wij hieruit maken hebben als groot pluspunt dat deze, ook in de breedte, niet krom trekken. Dit in tegenstelling tot hout zonder laminering.

Voordelen van gevingerlast gelamineerd hout in het kort

  • Sterk en stabiel hout (in de lengte)
  • Geheel noestvrij
  • Hoge stabiliteit waardoor krom trekken wordt voorkomen (in de breedte)
  • Optimaal gebruik van het hout; nauwelijks restafval


Heeft u toch nog vragen over de kwaliteit? Bel ons dan gerust op 075 616 42 22.

boom

Contact

Ben je benieuwd naar welk specifiek maatwerk wij kunnen leveren? Twijfel dan niet om contact op te nemen met een van onze experts. Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste Ztyl!

Cookie-instellingen
U kunt hieronder uw cookie-instellingen kiezen en accepteren: